تعویض روغن گیربکس یکی از مراحل مهم نگهداری و تعمیر خودرو است که برای حفظ عملکرد بهینه و برطرف کردن مشکلات احتمالی، باید به صورت منظم و در فواصل زمانی معین انجام شود. زمان تعویض روغن گیربکس، بسته به نوع و سن خودرو، فاصلهی طی شده توسط آن و شرایط سخت آب و هوایی ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی معمولاً در هر 40,000 تا 60,000 کیلومتر پیشنهاد میشود.
همچنین در بعضی خودروها، شرایط خاصی مثل کوهنوردی، کشورهای با اقلیم گرم و مرطوب، و یا بارگیری سنگینتر، ممکن است به تعویض مکررتر روغن گیربکس نیاز باشد. در هر صورت، بهتر است برای بررسی بازه زمانی تعویض روغن گیربکس، به دستورالعمل تولید کننده خودرو مراجعه کنید.
تعویض روغن گیربکس باید توسط تعمیرکاران و تکنسینهای ماهر انجام شود. این کار به خاطر مشکلات فنی پیچیده گیربکس و نیاز به تجهیزات خاص، باید به صورت حرفهای انجام شود.
تعویض روغن گیربکس میتواند باعث بهبود عملکرد و افزایش عمر مفید گیربکس شود. اگرچه هزینه تعویض روغن گیربکس معمولاً بسیار کمتر از هزینه تعمیر گیربکس است، اما به هر حال، باید به عنوان یک هزینه پیشگیرانه در نظر گرفته شود تا از آینده خودرو مراقبت شود.
تعویض روغن گیربکس و سرویس گیربکس اتوماتیک بهعنوان یکی از اصلیترین خدمات مربوط به گیربکسهای اتوماتیک در اغلب مراکز و تعمیرگاههای تخصصی گیربکس ارائه میشود.
تعویض روغن گیربکس به دلیل نقش روان کننده روغن گیربکس، در کارایی و کیفیت شتاب و حرکت خودرو نقش اصلی را ایفا میکند، به بیان سادهتر اگر روغن گیربکس اتوماتیک در سطح کافی قرار نداشته باشد گیربکس خودروی شما بهسختی حرکت میکند.
تعویض روغن گیربکس در حال حاضر و در مراکز تخصصی به کمک دستگاه انجام میشود تا در حین تعویض مشکلی در گیربکس ایجاد نشود.
نشانههای کمبود روغن گیربکس اتوماتیک چیست؟
روغن گیربکس قسمتهای داخلی گیربکس شمارا خنک و روان میکند. این باعث میشود تا دندههای وسیله نقلیه شما هر زمان که به آنها نیاز داشته باشید بهآرامی تعویض شوند. بهطورمعمول، روغن گیربکس نیازی به تعویض زیاد ندارد، به همین دلیل است که برخی از افراد نشانههای روغن گیربکس کم را نمیدانند.
هنگام تعویض دنده تأخیر وجود دارد
وقتی روغن گیربکس خودروی شما کم است، دیگر فشار کافی برای تعویض سریع دنده را ندارد. این بدان معناست که ممکن است متوجه شوید که بین جابجایی از درایو به عقب چند ثانیه طول میکشد. در مواقع دیگر، ممکن است وسیله نقلیه شما درواقع سریعتر از حالت عادی جابجا شود. این هنوز هم نشانه یک مشکل است. صافی نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. بهطورمعمول، سو باروی شما بهآرامی از یکدنده به دنده دیگر تغییر میکند. وقتی روغن گیربکس کم است، ممکن است ناگهان به یکدنده دیگر برخورد کند و شمارا به سمت جلو سوق دهد.
گیربکس شما میلغزد
اگر دنده را عوض کنید تا متوجه شوید که وسیله نقلیه شما از دنده خارجشده است، قبل از اینکه بیشازحد گرم شود به روغن بیشتری نیاز دارد. گیربکس شما ممکن است بهطور غیرمنتظره و نامنظم بدون مقدار مناسب روغن گیربکس به سمت بالا یا پایین حرکت کند. همچنین ممکن است متوجه شوید که خودروی شما درست قبل از تعویض دنده، افزایش ناگهانی دور در دقیقه را تجربه میکند. اگر این علائم اغلب رخ میدهد، ممکن است نشانه این باشد که گیربکس شما قبلاً به دلیل کمبود روغن آسیبدیده است.
شما نمیتوانید دندهها را عوض کنید
اگر روغن گیربکس شما کاملاً خارجشده باشد، وسیله نقلیه شما بهسادگی دنده را تعویض نمیکند. این احتمالاً بدان معنی است که علاوه بر تمام شدن روغن گیربکس، به برخی از قطعات تشکیلدهنده سیستم گیربکس نیز آسیب واردشده است. این میتواند منجر به شکست دائمی گیربکس شود. هنگامیکه این اتفاق میافتد، گیربکس یا باید بهطور گسترده تعمیر شود یا بهطور کامل تعویض شود.
گیربکس بیشازحد گرم میشود
درنهایت، اگر گیربکس شما کاملاً بیشازحد گرم شود، میدانید که بسیار کم بوده یا کاملاً از روغن گیربکس خارجشده است. اگر نشانههای قبلی را نادیده گرفتهاید، این نتیجه محتمل است. هنگامیکه گیربکس بیشازحد گرم میشود، میبینید که دود از کاپوت خودرو خارج میشود و بوی سوختگی به مشام میرسد. اگر اصلاً دنده داشته باشد، خودرو نیز بهدرستی تعویض نمیشود. شما میخواهید فوراً ماشین را خاموشکنید و تا زمانی که آن را چک نکردهاید دیگر رانندگی نکنید.
روغن گیربکس در مقابل روغنموتور
روغن گیربکس برعکس روغنموتور است. نیاز به تغییرات منظم و گاهبهگاه بالا رفتن دارد. گیربکس وسیله نقلیه مایکی از چندین سیستم یکپارچه برای رانندگی است، و شما باید سطح آن را با عمر خودرو هماهنگ کنید.
هر دو روغن تقریباً مشابه به نظر میرسند اما خواص غیر مشابهی دارند و کارهای مختلفی را انجام میدهند. روغن گیربکس یک سیستم بسته است، اما روغنموتور بهجای روغن گیربکس عمر کوتاهی دارد. روغن گیربکس دارای دو نوع MTF و ATF میباشد. روغنموتور دارای سه نوع روغنموتور معمولی، مصنوعی و نیمه مصنوعی است.
وظایف روغن گیربکس
روغن گیربکس اتوماتیک به عنوان یکی از اجزای مهم و حیاتی خودرو، وظایف متعددی دارد که بهتر است به آنها توجه کنیم:
1. روان کردن قطعات داخلی گیربکس: روغن گیربکس اتوماتیک، با روان کردن قطعات داخلی گیربکس به خوبی عملکرد و عمر مفید گیربکس را افزایش میدهد.
2. خنک کردن قطعات گرم: گیربکس اتوماتیک، در هنگام استفاده ممکن است بسیار گرم شود و باعث خرابی قطعات شود. روغن گیربکس به عنوان یک ماده خنککننده، این قطعات را خنک کرده و جلوی خرابی آنها را میگیرد.
3. حفاظت از قطعات در برابر خوردگی: گیربکس اتوماتیک ممکن است در برخی شرایط با آب، خاک و یا شرایط بسیار گرم مواجه شود. روغن گیربکس با تشکیل لایهای بر روی قطعات داخلی، از آنها در برابر خوردگی و خرابی محافظت میکند.
4. پاک کردن گرد و غبار: گیربکس اتوماتیک ممکن است در برخی شرایط با گرد و غبار مواجه شود. روغن گیربکس با پاک کردن گرد و غبار موجود در گیربکس، از عملکرد بهتر آن اطمینان حاصل میکند.
بنابراین، تعویض روغن گیربکس اتوماتیک به صورت منظم، میتواند به بهترین شکل از قابلیتهای گیربکس استفاده کرد و عمر مفید آن را افزایش دهد.
- عملکرد مبدل گشتاور
- عملکرد بدنه سوپاپ
- عملیات اصطکاک کلاچ
- اصطکاک نوار ترمز
- خنککننده گیربکس
هر عملیات فوق به سیستم گیربکس وصل میشود، اما روغنموتور هیچ ارتباطی با آنها ندارد. اما روغنموتور کم میتواند به موتور آسیب برساند. بنابراین، روغنموتور کم میتواند نگرانکننده باشد.
آیا روغنموتور پایین میتواند بر گیربکس تأثیر بگذارد؟
بله، روغن موتور پایین میتواند بر گیربکس تأثیر بگذارد. گیربکس اتوماتیک و روغن موتور با یکدیگر ارتباط مستقیمی ندارند، اما در برخی موارد مصرف روغن موتور پایین میتواند به طور مستقیم تأثیرات منفی بر روی گیربکس داشته باشد.
یکی از این تأثیرات، افزایش دمای گیربکس است. زمانی که روغن موتور به طور ناکافی در موتور حفظ میشود، موتور بیشتر کار میکند و دمای آن بیشتر میشود. این دمای بیشتر میتواند به روی گیربکس اتوماتیک نیز منتقل شود و باعث خرابی قطعات گیربکس شود.
همچنین، روغن موتور که به طور ناکافی تعویض نشده باشد، میتواند آلایشهایی مانند خاک، ذرات فلزی و سایر مواد ناخالص را به داخل گیربکس منتقل کند. این آلایشها میتوانند قطعات داخلی گیربکس را خراب کنند و باعث کاهش عمر مفید گیربکس شوند.
بنابراین، برای حفظ سلامت گیربکس اتوماتیک، توصیه میشود که همیشه از روغن موتور با کیفیت و مطابق با نوع و مشخصات خودرو استفاده شود و به تعویض منظم روغن موتور و روغن گیربکس توجه شود.
چگونه مشکلات گیربکس را حل کنیم؟
مشکلات گیربکس اتوماتیک میتوانند متنوع باشند و در برخی موارد ممکن است نیاز به تعمیر تخصصی داشته باشند. با این حال، برای حل برخی از مشکلات ساده میتوانید به روشهای زیر اقدام کنید:
1- بررسی سطح روغن گیربکس: یکی از مهمترین عواملی که میتواند باعث مشکلات گیربکس اتوماتیک شود، کمبود روغن گیربکس است. بنابراین، اگر متوجه شدید که گیربکس شما دچار مشکل شده است، ابتدا باید سطح روغن گیربکس را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تکمیل کنید.
2- تعویض روغن گیربکس: یکی دیگر از مشکلات معمول گیربکس اتوماتیک، کیفیت پایین یا قدیمی بودن روغن گیربکس است. برای رفع این مشکل، باید روغن گیربکس را تعویض کرده و از روغن با کیفیت و مطابق با مشخصات توصیه شده برای خودرو استفاده کنید.
3- بررسی کیفیت روغن موتور: همانطور که پیشتر اشاره شد، استفاده از روغن موتور با کیفیت پایین میتواند به گیربکس اتوماتیک شما آسیب بزند. بنابراین، بررسی کیفیت و وضعیت روغن موتور و در صورت لزوم تعویض آن میتواند به بهبود عملکرد گیربکس کمک کند.
4- بازیابی سیستم: در برخی موارد، انجام بازیابی سیستم گیربکس اتوماتیک میتواند به بهبود عملکرد و رفع مشکلات کمک کند. بازیابی سیستم معمولاً توسط کارشناسان مجرب صورت میگیرد.
5- بررسی و تعویض قطعات: در برخی موارد، مشکلات گیربکس اتوماتیک ممکن است به علت خرابی یا فرسودگی قطعات داخلی آن باشد. بنابراین، بررسی و تعویض قطعات داخلی مانند سنجاقکها، صفحههای کلاچ و… میتواند به حل مشکلات گیربکس شما کمک کند.
6- تعمیر تخصصی: در صورتی که بررسی و انجام روشهای گفته شده به بهبود عملکرد گیربکس شما کمک نکرد، نیاز به تعمیر تخصصی گیربکس میباشد. در این صورت، بهتر است به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک معتبر و با تجربه مراجعه کرده و گیربکس خود را به دست کارشناسان حرفهای بسپارید.
در کل، برای حل مشکلات گیربکس اتوماتیک، ابتدا باید علت آن را شناسایی کرده و با توجه به نوع و شدت مشکل، روشهای مختلفی را امتحان کرده و در صورت لزوم به تعمیر تخصصی گیربکس مراجعه کرد. همچنین بهتر است در صورت احساس هرگونه مشکل در گیربکس، سریعاً به تعمیرگاه معتبر مراجعه کنید تا از تعمیرات اضطراری و بزرگتر جلوگیری شود.
اگر روغنموتور را در سیستم گیربکس قرار دهید، میتواند باعث ایراد در گیربکس ماشین نوبت. بااینحال، اگر بهاندازه کافی زود متوجه آن شوید، میتوانید قبل از آسیب جدی آن را برطرف کنید. اگر بهطور مرتب آن را چک کنید، گیربکس بدون عیب کار میکند. درنتیجه، شما میتوانید هرگونه مشکلی را در روغن گیربکس بهزودی شناسایی کنید. تا زمانی که روغنموتور در جای مناسب خود قرار نگیرد، به گیربکس آسیبی نمیرساند. اما نباید آن را با روغن گیربکس مخلوط کرد زیرا هر دو نوع متفاوتی از سیال هستند.
اگر مشکلی در سیستم گیربکس پیدا کردید، فرآیندهای بازیابی زیر را انجام دهید.
کل پنل گیربکس را از وسیله نقلیه خود بردارید.
تمام روغن را کاملاً تخلیه کنید.
قبل از نصب مجدد مخزن، فیلتر را نیز عوض کنید.
با بهترین روغن گیربکس دوباره پرکنید.
انجام این اقدامات لازم ممکن است سیستم گیربکس شمارا نجات دهد.
علائم کمبود روغن گیربکس چیست؟
کمبود روغن گیربکس اتوماتیک میتواند علائم متفاوتی را ایجاد کند، این علائم عبارتند از:
1. صدای ناعادی: صدای ناعادی ممکن است به دلیل کمبود روغن گیربکس باشد. این صدا ممکن است به صورت شیشهای، رانش راننده را کمک کند، یا شبیه صدای فرار کف کفش باشد. در صورتی که این صدا را شنیدید، باید به سرعت روغن گیربکس را چک کنید.
2. عملکرد نادرست: کمبود روغن گیربکس ممکن است باعث عملکرد نادرست گیربکس شود. مثلا ممکن است دندهها به درستی تغییر نکنند، در حالت دنده پارک به حالت دنده در حالت حرکت نرمال نرود یا حتی در برخی موارد حرکت خودرو تماما متوقف شود.
3. ترمز چرخ: در صورتی که روغن گیربکس کافی نباشد، چرخها ممکن است باز نشوند یا در حالت دنده پارک قفل نشوند.
4. افزایش دمای گیربکس: کمبود روغن گیربکس ممکن است باعث افزایش دمای گیربکس شود، این امر ممکن است باعث خرابی بیشتر گیربکس شود.
5. نشت روغن: در صورتی که روغن گیربکس کافی نباشد، ممکن است نشت روغن در محل گیربکس رخ دهد. در صورتی که نشت روغن را تشخیص دادید، باید بلافاصله گیربکس را تعمیر کنید.
اگر علائمی از عیبهای فوق را در خودروی خود تشخیص دادید، باید به یک تعمیرگاه معتبر مراجعه کنید تا مشکلات گیربکس را تشخیص دهند و راهحل مناسبی را پیشنهاد دهند.
آیا روغنموتور روی گیربکس تأثیر میگذارد؟
پاسخ روغنموتور روی گیربکس تأثیر نمیگذارد زیرا گیربکس به روغنکاری نیاز دارد نه روغن مصنوعی. گیربکس به دلیل کمبود روغن کافی بیشازحد گرم میشود و درنتیجه میتواند باعث اصطکاک در گیربکس شود.
از چه روغنی برای گیربکس اتوماتیک خود استفاده کنید
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، انواع مختلفی از گیربکسهای اتوماتیک وجود دارد و همه آنها نیازهای یکسانی ندارند. به همین دلیل روغن که استفاده میکنند بسته به مشخصات سازنده بسیار متفاوت است. اگر ماشین را به کارگاه ببرید مشکلی نخواهید داشت، اما اگر خودتان تصمیم به تعویض آن دارید، باید روشن باشید که از چه روغن استفاده کنید. تعداد زیادی روغن برای گیربکس اتوماتیک خودرو وجود دارد، اما تعدادی از مفاهیم وجود دارد که باید قبل از آن مشخص باشد.
در بیشتر موارد، نام روغن دارای مخفف است که نشان میدهد برای چه نوع مبادلهای مشخصشده است. معنای کلمات اختصاری اصلی را بهتفصیل شرح میدهیم تا در مورد آن گیج نشوید:
ATF: این کلمات اختصاری به معنای روغن گیربکس اتوماتیک است که ترجمه آن به معنای روغن گیربکس اتوماتیک است. این روغن معمولاً برای گیربکسهای اتوماتیک معمولی مانند مبدل گشتاور مناسب است. همچنین میتوان آنها را ارزان یافت.، اما مانند هر روغن دیگری، باید مطمئن شوید که با ماشین شما سازگار است.
CVTF: به معنای روغن گیربکس متغیر پیوسته، یعنی روغن گیربکس متغیر پیوسته است. ممکن است کمی گرانتر باشد، اما قیمتهای بسیار خوبی وجود دارد.
نگهداری گیربکس اتوماتیک عمدتاً به دو عامل بستگی دارد. اولاً نرخ ارزی که داریم خیلی مهم است. یک گیربکس دوکلاچه نوع DSG گروه فولکس واگن و یکی از متغیرهای پیوسته مانند VTC تویوتا نیست. دوم، همچنین بستگی زیادی به نوع استفاده از تغییر دارد. با رانندگی اسپرت، عمر روغن گیربکس در مقایسه با رانندگی آرام تر بسیار کاهش مییابد. برعکس، اگر بهخوبی از گیربکس اتوماتیک مراقبت کنید، میتواند بسیار بیشتر دوام بیاورد.
مشکلات رایج روغن گیربکس اتوماتیک
نویز در حالت خنثی
خوشبختانه، گیربکسی که در حالت خنثی پر سروصدا است («برآمده» میشود) میتواند راهحل ساده و ارزانقیمتی مانند اضافه کردن مقداری روغن یا تغییر آن داشته باشد. این کار میتواند مانند چندین مورد دیگر در این فهرست، این کار را انجام دهد. اگر کار نکرد، ممکن است گیربکس برای تعویض قطعات فرسوده، معمولاً یاتاقانها، دندانههای فرسوده دنده یا چرخدنده عقبگرد، به توجه حرفهای نیاز داشته باشد.
سنگزنی
قرار است یک ماشین بهآرامی و بدون لرزش یا تکان حرکت کند و قرار نیست صدای خراش در آن وجود داشته باشد. همه اینها نشان میدهد که دنده مشکل دارد. گیربکسهای دستی معمولاً با ایجاد صدای خراش یا احساس هنگام تعویض دنده، مشکلات را نشان میدهند. اگر سنگزنی پس از درگیر شدن کلاچ و تعویض دنده رخ دهد، این میتواند نشانه این باشد که ممکن است کلاچ نیاز به تعویض یا تنظیم داشته باشد. گفته میشود، همچنین میتواند به چندین مشکل دیگر ازجمله همگامسازی دنده آسیبدیده یا فرسوده اشاره کند.
گیربکسهای اتوماتیک کمی متفاوت عمل میکنند. بهجای ایجاد صدای ساییدن، احتمالاً احساس خواهید کرد که در ابتدا بهجای گیربکس نرم معمولی، کمی زمان میبرد تا در چرخدنده حرکت کنید. با بدتر شدن مشکل، گیربکس به دنده بعدی سختتر میشود و لرزش بیشتری را شامل میشود. چند دلیل دیگر برای سنگزنی یا تکان دادن وجود دارد، اما روش مناسب بازرسی و سرویس آن است.
بوی سوختگی
نشانه مشکلات گیربکس هرگونه بوی سوختگی که از ماشین شما میآید باعث نگرانی است. گرمای بیشازحد روغن گیربکس یکی از دلایل بوی سوختگی است. روغن گیربکس به روغنکاری و خنک نگهداشتن قطعات کمک میکند تا فرسوده و آسیب نبینند.
اگر سیال خراب شود، سیستم بیشازحد داغ میشود که منجر به افزایش اصطکاک و فعالیت خورنده و همچنین ایجاد لجن و زباله اضافی میشود. اگر به این امر توجه نشود، گیربکس درنهایت بهاندازه کافی به خود آسیب میرساند تا کاملاً خراب شود. نتیجه نهایی یک جایگزین گرانقیمت است. علل شایع عبارتاند از: سطح روغن پایین یا استفاده از مارس/نوع نادرست مایع. برای بررسی این موارد، دستورالعملهای بخش مایعات کم/نشتی بالا را ببینید.
از رفتن به دنده امتناع میکند
اگر پس از درگیر کردن کلاچ و تلاش برای حرکت دادن چوب، خودرو تغییر نمیدهد، به روغن نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید که در سطح مناسب است. دلایل دیگر عبارتاند از استفاده از ضخامت (نوع) نادرست روغن و اتصال کلاچ یا کابلهای تعویض دنده که نیاز به تنظیم دارند. منبع این مشکل میتواند سیستم کامپیوتری خودرو نیز باشد.
اگر قبلاً روغن را بررسی کردهاید، میتوانید آن را مجدداً تنظیم کنید. برای انجام این کار، باتری را جدا کرده و بگذارید سی دقیقه بماند. سپس، دوباره وصل کنید و اجازه دهید سیستم خودش را بازنشانی کند. این معمولاً حدود سی دقیقه طول میکشد. اگر این هم جواب نداد، وقت آن است که آن را به مکانیک ببرید.
چرخدنده لیز
گیربکس تا زمانی که تعویض توسط راننده (دستی) یا کامپیوتر (اتوماتیک) انجام شود، در یکدنده تعیینشده باقی میماند. اگر گیربکس در حین رانندگی بهطور خودبهخود در یکدنده خارج میشود (یا بهسادگی در حالت خنثی قرار میگیرد)، نیازی نیست به شما بگویم که اینیک خطر جدی ایمنی است. علت میتواند حلقهای باشد که چرخدندهها را ساییده یا شکسته نگه میدارد. خودروی خود را در اسرع وقت معاینه و تعمیر کنید.
کشیدن کلاچ
یک کلاچ کششی نشانهای را که در گیربکسهای دستی تجربه میشود، توصیف میکند که شامل عدم درگیر شدن دیسک کلاچ در هنگام فشار دادن پدال کلاچ میشود. کلاچ همچنان با موتور در حال چرخش است که تعویض دنده را از هر نقطهای دشوار تا غیرممکن میکند. هر بار که میخواهید دنده را عوض کنید، این سختی با صدای ساییدن همراه است.
خوشبختانه تعمیر این مشکل نسبت به بسیاری از مسائل دیگر هزینه بسیار کمتری دارد. بیشتر اوقات، علت این امر شلی بیشازحد در پدال کلاچ است. با شلی بیشازحد موجود، اتصال بین دیسک کلاچ و پدال نمیتواند دیسک کلاچ را از چرخ دور کند.
سؤالات متداول
آیا روغنموتور روی گیربکس تأثیر دارد؟
پاسخ روغنموتور روی گیربکس تأثیری ندارد. گیربکس فقط میتواند توسط روغن گیربکس تحت تأثیر قرار گیرد.
روغن موتور و روغن گیربکس دو نوع روغن متفاوت هستند و برای کارکرد بهینه هر کدام، مقادیر و ویژگیهای خود را دارند. روغن موتور برای روان کردن قطعات درون موتور و کاهش اصطکاکها بکار میرود، در حالی که روغن گیربکس برای کمک به عملکرد درست دندههای گیربکس و کاهش سایش آنها مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، استفاده از روغن موتور به جای روغن گیربکس به هیچ وجه توصیه نمیشود، زیرا میتواند عملکرد گیربکس را به شدت تحت تأثیر قرار دهد و باعث مشکلاتی مانند خرابی دندهها، افزایش سایش و کاهش عمر مفید گیربکس شود. در نتیجه، همیشه باید روغن مناسب و توصیه شده برای گیربکس خودرو را استفاده کرد.
آیا تعویض روغن به سیستم گیربکس کمک میکند؟
بله، تعویض روغن گیربکس به صورت منظم میتواند به عملکرد بهتر و درستتر گیربکس کمک کند. روغن گیربکس با گذر زمان و استفادهی مداوم، از خصوصیات خود از دست میدهد و ممکن است کثیف و سیاه شود. این مسئله میتواند باعث کاهش عملکرد گیربکس، افزایش سایش، گرم شدن بیش از حد گیربکس و در نهایت خرابی آن شود.
بنابراین، تعویض روغن گیربکس به صورت منظم (معمولاً هر 40,000 تا 60,000 کیلومتر) و استفاده از روغن مناسب با ویژگیهای توصیه شده، میتواند به بهبود عملکرد گیربکس و افزایش عمر مفید آن کمک کند. البته در برخی موارد، مشکلات گیربکس به حدی جدی و پیچیده میشوند که فقط تعویض روغن کافی نیست و نیاز به تعمیر و تعویض قطعات ممکن است باشد.
تعویض روغن گیربکس در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی
در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی تعویض روغن گیربکس به کمک دستگاه و بهصورت کاملاً اتوماتیک توسط تکنسینها انجام میشود این امر کمک میکند تا تعویض روغن بهصورت کامل انجام شود بدین معنی که روغن قدیمی بهصورت کامل از گیربکس خارجشده و روغن جدید و سالم جا گزین آن شود.
تمامی خدمات اعم از تعویض روغن تا تعویض کامل گیربکس و تعمیر گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی با ضمانتنامه کتبی مهرشده مجموعه بهصورت یکساله ارائه میشوند در این مدت اگر مشکلی در گیربکس خودروی شما ایجاد شد بدون دریافت هزینهای بررسی میشود.